Gyors linkek

Tizenhárom érmet és további öt pontszerző helyet szereztek a Toyota által támogatott magyar olimpikonok és paralimpikonok Párizsban

2024 szeptember 16.
 
Az olimpiai, paralimpiai és speciális olimpiai mozgalom világszintű támogatójaként és mobilitási partnereként ismert Toyota mintegy 30 magyar atléta felkészülését támogatta a párizsi olimpiai és paralimpiai játékokra, akik kimagasló eredményekkel hálálták meg a vállalat bizalmát és a szurkolók támogatását.
A Toyota által támogatott magyar olimpikonokból és paralimpikonokból álló párizsi kontingens valóságos éremesővel és pontszerző helyek sokaságával kápráztatta el a hazai szurkolókat: a mintegy 30 atléta nem kevesebb, mint 5 aranyérmet, 6 ezüstérmet, 2 bronzérmet, 2 negyedik helyet, 2 ötödik helyet és 1 hatodik helyet szerzett. Külön érdekesség, hogy a Toyota magyar olimpiai és paralimpiai reklámfilmjében szereplő Rasovszky Kristóf olimpikon és Ekler Luca paralimpikon egyaránt aranyéremmel tért haza Párizsból.

„Talán nem túlzás kijelenteni, hogy az idei nyár egyik legmeghatározóbb eseménye a párizsi olimpia és paralimpia volt, ahol az egész ország egy emberként szurkolt hazai sportolóink sikeréért, azért, hogy a megfelelő pillanatban a legjobb formájukat tudják nyújtani, egyszerre megvalósítva saját álmaikat és büszkévé téve minden honfitársukat. A párizsi játékok bővelkedtek drámai és felemelő pillanatokban egyaránt, és nem szűkölködtek pozitív (és olykor negatív) meglepetésekben sem. A magyar sportolók ezúttal is kitettek magukért, és bár nem mindenkinek sikerült az a teljesítmény amit célul tűzött ki, és ami egyébiránt benne volt, és olykor hajszálon múlt a siker, mindannyian becsülettel helyt álltak, ami reményeink szerint azok számára is erős motivációt adhat a folytatáshoz, önmaguk újbóli és újbóli legyőzéséhez, és mindannyiunk inspirálásához a mindennapokban, akiknek ezúttal nem jött össze a pontszerző hely, vagy akik más eredményről, esetleg fényesebben csillogó éremről álmodtak.” – fogalmaz Varga Zsombor, a Toyota és Lexus márkák magyarországi kommunikációs vezetője.

„A magyar olimpiai és paralimpiai különítmény remekül zárta a párizsi játékokat, az előbbi 6 arany, 7 ezüst és 6 bronzéremmel a 14. helyen, míg utóbbi 5 arany, 6 ezüst és 4 bronzéremmel a 26. helyen zárt az országok közötti éremtáblázaton, és mindkét csapat számos további pontszerző hellyel is büszkélkedhet. Hatalmas öröm számunkra, hogy a magyar olimpikonok és paralimpikonok által Párizsban szerzett összesen 34 éremből (11 arany, 13 ezüst, 10 bronz) a Toyota által támogatott sportolók nem kevesebb, mint 13 érmet (5 arany, 6 ezüst, 2 bronz), és a további pontszerző helyekből is derekasan kivették a részüket. Fontos azonban megjegyezni, hogy eredménytől függetlenül már a játékokra való kijutás ténye is hatalmas érdem és főhajtásra sarkalló teljesítmény, így a teljes magyar kontingens minden tagjának szívből gratulálunk, és köszönjük, hogy arra inspirálnak bennünket, hogy a lehetetlenbe belevágva saját magunk jobb változatává váljunk. Bízunk benne, hogy az általunk támogatott sportolók a jövőben is sok örömet szereznek majd a magyar sportkedvelőknek és szurkolóknak.” – teszi hozzá Varga Zsombor.